fbpx

Bedrijfswaardering

Bedrijfswaardering

Of u nu een bedrijf gaat kopen of uw bedrijf gaat verkopen. Wat is het waard? Wat het kost is namelijk iets heel anders dan wat het waard is. Een gedegen bedrijfswaardering is dus belangrijk. De waardeanalyse van een bedrijf vormt nu eenmaal het uitgangspunt bij de prijsbepaling en de onderhandelingen met geïnteresseerden.

We hebben allemaal gezien dat in tijden van crisis de waarde bedrijven anders was dan ervoor en erna. Het is geen exacte wetenschap. Het is afhankelijk van tal van factoren zoals interpretatie en prognose. De waarde van een bedrijf dat te koop wordt aangeboden, wordt door kopers anders bekeken en beoordeeld dan door de verkopers.

We hebben meegemaakt, dat de verkopende partij in een emotionele bui riep “Nou dan kopen ze het toch voor dat bedrag,” waarna wij (niet gehinderd door die emotie) de deal konden afmaken tegen een bedrag dat 1,5 keer dat in de emotie uitgesproken bedrag. Stel je voor dat de eigenaar zelf de onderhandeling had gedaan.

De marktwaarde van een bedrijf wordt berekend op basis van de laatste inzichten en ontwikkelingen in de markt.

Wij geven u inzicht in de waardedrijvende factoren van uw bedrijf. Een gedegen analyse van sterke en zwakke punten en van het risicoprofiel van uw organisatie hoort daarbij. We onderzoeken de belangrijkste brancheontwikkelingen en bespreken de kansen en bedreigingen die daaruit volgen.

We kijken naar leiderschap, infrastructuur en marketing. De resultaten van elk van die onderdelen zeggen iets over het toekomstperspectief van uw bedrijf. Het kan dus zomaar zijn dat je op basis van deze informatie besluit om veranderingen aan te brengen in leiderschap, infrastructuur en marketing.

  Wanneer laat u een waardebepaling uitvoeren?   Wanneer kiest u voor een waardebepaling ?
   Omdat u inzicht wil in:

  • De huidige waarde van uw bedrijf
  • Welke factoren binnen uw bedrijf waarde opleveren
  • Toekomstige bedrijfsrisico’s
  • Mogelijke valkuilen en discussiepunten bij de verkoop of koop van een onderneming

 

   U laat een waardebepaling maken ingeval van:

  • Bedrijfsovername
  • Fusies
  • Fiscale vraagstukken
  • Herstructureringen

 

Wilt u weten of en wat wij voor u kunnen betekenen, meldt u zich dan via deze link gratis aan voor een kort maar zeer waardevol strategiegesprek met of Henk-Jan of Marco persoonlijk. Daarin bespreken we openhartig welke uitdaging u wilt overwinnen en of wij u daarbij kunnen helpen. Als wij dat kunnen vertellen we u dat, kunnen we dat niet, dan zeggen we u dat ook.