33, Succesvolle ondernemers werken elke dag aan hun doelen

 

Klik op de video hiernaast.
De video is expres opgenomen in de ‘upright position’ én voorzien van ondertiteling.
**KIJK-TIP**
(1) Deze video is ondertiteld.
(2) Bekijk je deze vlog op je smartphone? Tik op de video om ‘m beeldvullend te bekijken. Hieronder vind je de uitgeschreven tekst.


Hey, hoi, ontzettend leuk dat je opnieuw kijkt naar een vlog van Growdiction. Ik ben Henk-Jan van Essen en in deze vlog ga ik het met je hebben over het stellen van doelen.

Want wat is het geval: Als ik regelmatig ondernemers spreek, dan zie ik van tijd tot tijd dat ze, natuurlijk wel gewoon hun eigen budgetten hebben opgesteld en de manier waarop ze hun organisatie regelen, maar keer op keer komt het erop neer dat als ik verder met ze in gesprek ga en ik vraag: ‘Maar wat zijn jouw persoonlijke doelen?’ Dat ze me eigenlijk aankijken en zeggen: “Ja, mijn persoonlijke doelen..” Dan komt er een heel verhaal over het gezin, over geld of over…

Waar mij het nou juist om gaat, is dat het belangrijk is dat je doelen neerzet binnen je organisatie. Dus ik wil zo veel klanten, ik wil zo veel verkoop, ik wil dan en dan dat product introduceren of ik wil.. Het maakt mij natuurlijk niet uit welke doelen jij stelt, maar ik zie dat menig ondernemer, waarbij hij moeite heeft om doordat glazen omzet plafond te breken, doelstellingen een achter gebleven gebied zijn. Een ondergeschoven kindje, een.. noem het maar, hij besteed er geen aandacht aan.
Dus, hij rijdt iedere dag, bij wijze van spreken, naar de zaak, maar vervolgens is het zo dat die daar gaat zitten, zijn ding doet en het laat.

Wat zie ik nou bij zeer succesvolle verkopers en bij zeer succesvolle ondernemers, die zijn elke dag bezig met hun doelstellingen. Die hebben dat op een lijstje staan, die zijn daar ’s ochtends vroeg in dit eerste uur van de dag, ‘pluk de dag’, in het eerste uur van de dag zijn ze daar mee bezig. Richten ze zich op de doelstellingen van die dag, de doelstellingen van die week, de doelstellingen van de maand en wat veel verder gaat.
Je ziet dat door focus op dat gebied, ben je constant bezig met: Waar ga ik met mijn bedrijf naartoe? Daar zat ik over na te denken.

Ik liep hier in de Bollenstreek, ik liep eventjes mijn ochtendwandeling te doen en vervolgens dacht ik: ‘Ja, dit is een heel belangrijk aspect wat ik zie bij een aantal ondernemers die keer op keer op keer bij ons aankloppen en zeggen: “Het wil niet zo lukken.”‘ Stilstaan bij datgene waar jij voor staat, waar je organisatie voor staat, de doelstellingen die jij stelt, is cruciaal.

Nou, je ziet het op de achtergrond, prachtige omgeving hier. Ik dacht bij mezelf: ‘Weet je wat ik doe? Ik maak daar gewoon even een videootje van.’

Nou, is het nou zo, dat jij tegen dit soort dingen aanloopt en dat terwijl je deze video kijkt je denkt: ‘Verdorie, die Van Essen heeft wel gelijk.’ Wij vanuit Growdiction willen jou graag helpen. Als je een ondernemer bent in het vierkant: Den Haag, Zoetermeer, Alphen aan den Rijn, Lisse en je zegt: ‘Ik kan wel wat geld gebruiken, maar eigenlijk méér, mensen die met mij mee denken, een actieve ploeg van management ondersteuners.’ Like deze video dan, [interessant] hem en vervolgens zoek contact met mij. Zowel Marco als ik kunnen jou helpen in dit traject, dat willen we dolgraag.

Klik hier en meld je aan voor een kennismaking.

Hey, dit was het weer.
Tot de volgende keer!
Dáááág!