37, Het effect van een Felicitatie op LinkedIn

Klik op de video hiernaast.
De video is expres opgenomen in de ‘upright position’ én voorzien van ondertiteling.
**KIJK-TIP**
(1) Deze video is ondertiteld.
(2) Bekijk je deze vlog op je smartphone? Tik op de video om ‘m beeldvullend te bekijken. Hieronder vind je de uitgeschreven tekst.


Hey hoi, ik vind het ontzettend leuk dat jij opnieuw kijkt naar een vlog van Growdiction. Ik ben Henk-Jan van Essen en in deze vlog ga ik het met je hebben over een hele bijzondere dag: 17 december 2019 Ik kan me voorstellen dat in die paar seconden stilte jij bij jezelf dacht: “17 December? Wat is er nou zo bijzonder aan 17 december?”

Dat is mijn verjaardag. …en ik maak deze vlog omdat ik, jarenlang, precies hetzelfde dacht als wat jij misschien nu net wel dacht: “Wat is er nou zo bijzonder aan 17 december?”

Ik heb jarenlang mijn verjaardag weggewuift met: “Nahja, een beetje onbelangrijke dag. Net als elke dag. Je voelt er niks van en je word alleen maar ouder. Waar dat vandaan komt, daar kunnen de psychologen allerlei boeken over vol schrijven, en voor nu is dat niet zo belangrijk.

Voor mij geldt in ieder geval dat ik besloten hebt om er een vlog te maken omdat dit, dankzij jou, toch een hele belangrijke dag is.

Ik zal je uitleggen waarom. Iedere dag als ik opsta dan heb ik, en het tijdstip is dan om het even, dan heb ik de gewoon om even naar mijn werkkamer te lopen, mijn laptop open klappen dan gaat die aan, en daarna loop ik ergens naar een plek in het huis waar het stil is, en waar het rustig is. Waar ik even 20, 25, 30 minuten zogenaamd stille tijd heb. Ik heb niks met religie of met spiritualiteit.
Ik heb een keer een boek gelezen wat beschreef: “Als je ’s ochtendsvroeg nadenkt denkt na over datgene wat er op die dag moet gaan gebeuren of waar je mee bezig bent of in de fases van het leven waarin je staat, dan zal je zien dat, dat energie geeft en dat, dat rust geeft maar dat het ook zorgt voor balans in je leven en dat je er in ieder geval bij geholpen wordt. En ik dacht toen:”Ja baat het niet, dan schaadt het niet.”
Eigenlijk doe ik het sindsdien, dat is al een paar jaar, doe ik dat vrijwel elke dag. Ik sla wel eens een dagje over…

Waarom is 17 december 2019 nou zo’n speciale dag? Omdat, terwijl ik stil was, vanaf een uur of 7, kwart over 7, ik op de achtergrond hoorde dat mijn laptop, muziek begon te maken. Die muziekjes kwamen voort uit de whatsapp berichten via web.whatsapp en via LinkedIn die binnenkwamen. Het waren allemaal felicitatie berichten…

…Ik kan er natuurlijk voor kiezen om een andere take op te nemen omdat dit een stuk emotie is die ik misschien niet wil laten zien maar ik ga toch gewoon door.
Waarom? Omdat in de fase van mijn leven waarin ik zat, op de manier waarop ik over mijn verjaardag nadacht, wuifde ik het iedere keer weg. Voor jou is het vandaag misschien maar een druk op een knop geweest of even, het typen van een regeltje omdat je gewend bent dat te doen op verjaardagen van anderen op LinkedIn of via Whatsapp, maar ik moet je vertellen het komt vandaag heel erg bij mij binnen. Omdat het, het laat zien dat er mensen zijn die ik misschien niet eens ken, persoonlijk ken, maar omdat ze in het linkedin-netwerk zitten wat ik heb opgebouwd, de moeite nemen om een bericht naar mij te sturen.

Dus ik wil je… hier zit mijn hart, vanuit het diepst van mijn hart jou hartelijk bedanken voor het feit dat je gewoon een berichtje hebt gestuurd.

Ik heb heel lang gedacht: “Ja, wat is dat nou zo’n berichtje? Lekker belangrijk zeg, iemand feliciteren.” Vandaag komt die binnen. Jouw bericht komt binnen. Dank je wel daarvoor.

Het is ondertussen twee jaar geleden, nee ik moet even terug. In een van die berichten stond: “Henk-Jan waar ben je? Gaat het wel goed met je?” Met ‘waar ben je’ bedoelde die persoon: “Ik heb al heel lang geen vlog’s meer van je gezien. Gaat het wel goed met je? Het is nu zo’n twee jaar geleden dat ik mijn voornam om te gaan vloggen omdat ik een video van Gary Vaynerchuck zag, die zei: “Het maakt niet uit wat voor content je maakt, document it. ‘Document’ waar je mee bezig bent, maak documentaires, maak video’s over datgene wat je beleeft.
En, ik heb het afgelopen 6, 7 maanden niet meer gevlogd, omdat ik dacht: “Wie zit en ook mijn vlog te wachten?” en ik heb gedacht: “Ja, wat heb ik nou te vertellen?” En, vandaag net even een half uur geleden, toen ik door die al die berichten heen scrolde, toen trof het mij en toen dacht ik: “Fok, het is toch zo iets belangrijks zo’n bericht wat bij mij binnen komt, ik maak er gewoon een vlog van om die mensen te bedanken.” Om jou te bedanken, Want je ziet dat het wat met me doet.

Uiteindelijk is dat volgens mij wat het betekent om connectie te maken met mensen. Iets wat ik heel lastig vind, connectie maken. Maar jij hebt mij daar bij geholpen om dat toch weer vandaag voor elkaar te krijgen. Ik neem er weer voor om meer te gaan vloggen. Soms over content van de business, over ondernemerschap en over het doorbreken van het ‘glazen omzetplafond’, soms over verkoop, soms over … een hele belangrijke dag 17 december 2019.

Dank je wel!
Als je mijn andere vlogs hebt gekeken dan weet je hoe ik altijd afsluit, want … ik liep daar over na te denken en ik dacht bij mezelf: “Weet je wat ik doe? Ik maak daar gewoon een videootje van!”
Bij deze.
Tot de volgende keer.