16, Blijf je doen wat je altijd al deed, of pas jij je aan?

Klik op de video hierboven.
De video is expres opgenomen in de ‘upright position’ én voorzien van ondertiteling.

**KIJK-TIP**

(1) Deze video is ondertiteld.

(2) Bekijk je deze vlog op je smartphone? Tik op de video om ‘m beeldvullend te bekijken. Hieronder vind je de uitgeschreven tekst.


Ja, dat is even wennen een Van Essen die zijn mond houdt.

Maar die ene seconde die kreeg je even van mij om een blik op mij te werpen want als je dat namelijk doet dan zie jij zo dat ik geen deel uitmaak van de Snapchat generatie.
Dat is een ding dat zeker is.

Ik zag vandaag een video van de makers en bedenkers van Snapchat, die was overigens al opgenomen in 2017, en daar vertelden ze dat 94% van de social media gebruikers hun telefoon in de upright position gebruikt.
Oftewel je houdt je telefoon vast zoals je gewend bent en ondertussen scroll je door je social media.

Ik moet je zeggen dat ik dat ook doe en gek genoeg worden video’s in heel veel gevallen nog steeds in een horizontale positie gemaakt. Nou dat is op zich vreemd. 6% van de mensen die social media gebruikt, bekijkt dan ook een video op de telefoon in een horizontale positie.

En ik moet je zeggen, als je al mijn vlogs hiervoor hebt bekeken, dan weet je dat ik op dezelfde manier die video’s heb opgenomen; in de horizontale positie. Tot dat ik vandaag dus dat videootje zag en mijn realiseerde:

“Ja, misschien is het wel veel beter om video’s, vlogs voortaan gewoon met de telefoon in de upright position te maken.”

Dus vandaar dat dat op deze manier ook daadwerkelijk is gebeurd. Ik ben mijn leven aan het veranderen.

Je zou kunnen zeggen dat dat komt door verandering in de markt. Want ik DACHT dat horizontaal het beste was om je video op te nemen (per slot van rekening heb ik dat geleerd in de tijd dat ik tv-commercials en andere dingen maakten, maar de tv is nog steeds horizontaal dus daarom is het goed om tv-commercials vooral nog eventjes lekker horizontaal op te nemen), maar als het gaat om social media zoals deze video het meest wordt bekeken, dan moet ik misschien wel mee met de markt.

Zelf vind ik het natuurlijk fantastisch om bij 6% te horen. Want ik vind het nou eenmaal fijn om anders te zijn dan anderen, maar dat had je misschien al ontdekt.

Echter, als jij, mijn markt van videokijker, in 94% van de gevallen aangeeft dat je de video gewoon in een upright position kijkt, is het misschien wel heel handig dat ik mij daar ook naar gedraag.

Terwijl ik daar mee bezig was, terwijl ik daar over nadacht, want ik kom net van het strand vandaan maar daar waait het zo hard dat ik dacht ik ga maar weer even een vlog vanuit de auto maken, dat ik daar daarstraks over nadacht en dat ik dacht die ja maar in heel veel situaties verandert de markt, maar heb je het te laat in de gaten en ben je niet mee veranderd. Want de video was gemaakt in 2017 door de makers van Snapchat, het is ondertussen juni 2018 en ik heb een jaar lang nog steeds gewoon horizontale video’s gemaakt. Ik had dus te laat in de gaten dat mijn markt, jij als video social media kijker, aan het veranderen was.

Misschien is het zo, misschien ben jij eigenaar van een organisatie of ben je directeur ergens aangesteld, commercieel directeur of sales manager en merk je dat je markt aan het veranderen is.
Nou doe me dan een lol… neem dan contact met mij op want ik vind het fantastisch om bedrijven te helpen die in de afgelopen jaren steeds tot hetzelfde niveau zijn gebleven in omzet en waarbij de eigenaar het gevoel heeft ik zit
tegen dat glazen plafond aan van omzet. In heel veel gevallen blijkt dat wij dan daadwerkelijk kunnen helpen om door dat glazen plafond te breken. Dat lukt niet in de week, dat lukt niet in een maand, maar na een kwartaal zijn de eerste resultaten al zichtbaar.

Waar het om ging, is dat ik leerde iets van de mensen van Snapchat en dat betekent dat ik tegelijkertijd dat dan maar ben gaan toepassen en dat ik dus besloten heb om al mijn vlogs voortaan in de upright position te maken.
Misschien worden het zelfs wel vlog’s in het vierkant zodat ik die één-op-één ook kan gebruiken bij de Instagram situatie, want dan is het vierkant het handigst. Dat moet ik nog wel even uit gaan zoeken.

Tot zover in ieder geval deze video. Er waren wat gedachten die in mij op kwamen
en ik denk, “Ik maak er gewoon even een videootje van.”