12, Die is gek: 40% omzetgroei in Q1 2018;

Het is vandaag 30 maart 2018. Ik realiseer mij dat ik in mijn vorige video’s nooit een datum heb genoemd want in principe is dat niet zo heel belangrijk voor de onderwerpen die ik op dat moment bespreek.

Liever lezen dan een video kijken? Deze tekst is de ondertiteling van de video:

Maar in deze video is het wel belangrijk. 30 maart 2018 want, oké nog één dag te gaan, maar dat is een zaterdag en vandaag sluiten wij kwartaal één af. En kwartaal één, bij één van de bedrijven die ik help in hun groeistrategie en in hun groeidroom, hebben wij het eerste kwartaal afgesloten met een fantastisch resultaat.

Ik neem je even mee naar december 2017.
Op dat moment waren we de begroting aan het maken en kwam de vraag: “En meneer van Essen, wat denkt u? Wat gaan wij in 2018 meer omzetten dan in 2017? Wat wordt onze groei?”
En toen zei ik: “Nou…, Ik noemde een bedrag (je snapt dat ik dat niet noem)”, en toen zei ik “Laten we daar maar eens 40 procent van maken.” …

“We groeien dus 40% in omzet in 2018?” zeiden ze.
“Ja, ja, laten we dat maar eens gewoon plannen met elkaar of niet?”
Het is dat ze geen bril hadden, anders hadden ze hun bril een beetje naar voren gezet en hadden ze zo over hun bril naar mij gekeken en hadden ze zich afgevraagd: “Zullen we ‘m opsluiten of zullen we ‘m vrij laten rondlopen?”

En je raadt het al; ik mocht vrij blijven rondlopen en gelukkig maar want op de heeft hele goede resultaten opgeleverd.
We hebben het eerste kwartaal van 2018 afgesloten conform die prognose van 40 procent groei!
Ja, dat is echt fantastisch. En ik moet toegeven, er waren natuurlijk collega’s binnen dat team, die op het moment dat ik niet keek, tegen elkaar zeiden: “Nou ik ben benieuwd hoe hij dat voor elkaar krijgt. Ik denk zelf dat hem dat nooit lukt.

En dat klopt ook! Dat lukt mij niet
Ik kan dat namelijk niet in m’n eentje. Ik heb daar een heel team voor nodig.
Van Essen lukt dat niet in zijn eentje. Maar als ik kijk naar hoe Marketing zich heeft ingespannen, als ik kijk naar, hoe heeft de afdeling Ontwerp, die ze daar hebben, zich heeft ingespannen en goede en fantastische input zelfs heeft gegeven. Als ik kijk naar de binnendienst en de buitendienst zich hebben als team hebben gemanifesteerd,
ja, dan kun je alleen maar trots zijn.

Het is echt zo ontzettend leuk om die energie in die tent te voelen, die energie onder die mensen, energie die resulteert in meer opdrachten, meer business, meer tevreden klanten. Ja, dat is toch kicken?
Ja, en het kan zijn dat ik de enige ben die dat zo vind, maar ik dacht: “Weet je ik maakte gewoon weer een vlog van want het is gewoon een klein feestje.”

Zo is dat. Dus bij deze.

Q1 2018, bij één van de bedrijven zit erop, en we hebben een fantastisch resultaat behaald.