13, Vanachter het raam naar de markt gluren?

Ik maakte van het weekend deze foto: De kat op het kleedje. Ik zag ‘m zitten, hoorde ‘m spinnen en dacht: “Er zijn ondernemers die vertonen hetzelfde gedrag als deze kat.” Oké, figuurlijk gezien dan.

Liever lezen dan een video kijken? Deze tekst is de ondertiteling van de video:

Hier zie je de kat en die zit op zijn dooie akkertje naar buiten te kijken op zijn kleedje. Lekker met z’n pootjes zo onder zijn lijf. Het is ontzettend leuk om naar te kijken. Ik hoor hem zelfs nog… [maakt knorrend geluid], ik hoorde
hem spinnen. Hij had het zo naar zijn zin en terwijl ik daar naar keek toen dacht ik: “Hij lijkt wel op een ondernemer,” want er zijn ondernemers zoals deze kat, weet je, die zitten op een kleedje lekker warm en behaaglijk naar de markt te kijken. Van achter het glas naar de markt te kijken. En iedere keer als er iets beweegt in die
markt, dan komt dat kopje omhoog heel alert, om vervolgens naar 20 seconden toch maar weer die pootjes onder de lijf te trekken en weer even behaaglijk te gaan zitten spinnen [maakt knorrend geluid] omdat het al zo makkelijk is

Kijk, en ik denk daarbij mezelf: “Ja poes, je had ook naar buiten kunnen gaan en daar had je kunnen jagen op alles wat beweegt.”

Energie gaat stromen

En dat vind ik zo leuk van de klanten die wij bij Growdiction hebben. Van de ondernemers die wij ondersteunen binnen Growdiction, want wat is namelijk het geval?
Die zijn wél buiten in die markt bezig. Die zitten niet van achter achter het glas. Misschien hebben ze daar wel een beetje gezeten maar op het moment dat wij meedoen, dan gaan ze actief die markt.

Dan komt de reuring in het gebeuren. Dan gaan we kijken naar leiderschap, naar infrastructuur en we gaan kijken naar de marketing en sales. En op dat moment komt er energie in dat bedrijf. Komt de energie weer richting klanten, gaan klanten weer kiezen voor dat…

enfin Je snapt het.

Wij vinden het ontzettend leuk om buiten in die markt bezig te zijn. Ik snap het, dat er ondernemers zijn, die lekker die pootjes zo even op een kleedje zitten en die pootje onder het lijf trekken om vervolgens naar de markt te kijken.
Lekker zitten te spinnen. Maar ik moet je zeggen, ik ben heel blij dat wij niet met ondernemers optrekken zoals deze kat. Ik heb hem overigens lekker laten zitten.
Ik zag dat hij het uren kon volhouden.