17, Wat zou jij doen met 10 miljoen?

Klik op de video hierboven.
De video is expres opgenomen in de ‘upright position’ én voorzien van ondertiteling.

**KIJK-TIP**

(1) Deze video is ondertiteld.

(2) Bekijk je deze vlog op je smartphone? Tik op de video om ‘m beeldvullend te bekijken. Hieronder vind je de uitgeschreven tekst.


Hey hoi. Leuk dat je kijkt naar opnieuw een vlog van Growdiction.
Ik ben Henk-Jan van Essen In deze vlog wil ik even aandacht besteden aan heel veel geld.

Wat is namelijk het geval?

Gisteren was ik een dagje uit met wat kerels en tijdens dat gesprek was het zo dat een van die mannen zei “Wat zouden jullie eigenlijk doen als je 10 miljoen op de bankrekening hebt staan?”
Eigenlijk maakt het bedrag niet zoveel uit maar had het meer te maken met dat je zoveel geld zou hebben dat je niet meer hoefde te werken.

Nou en de een die ging naar langs het strand lopen en de ander die ging naar het buitenland en weer een ander die zei “Ja, ik zou nooit meer gaan werken.”

en ik gaf als antwoord “Ja, ik denk dat ik gewoon zou blijven doen wat ik nu ook doe.”
“Wat ik de afgelopen 18, 19 jaar hebt gedaan namelijk, ondernemers helpen die volgende stap in hun bedrijf mogelijk te maken want ook al heb je voldoende geld geld is uiteindelijk alleen maar een middel om dingen mogelijk te maken”.

Natuurlijk kun je dan kiezen voor een ander autootje en natuurlijk kun je kiezen voor een ander huisje of nog een huisje of nog een huisje of nog een huisje. Die ‘nog een huisje, nog een huisje, nog een huisje’ zou ik gaan verhuren zodat dat weer geld oplevert, maar dat geheel terzijde, maar dat geld ga je dan op dat moment, zou ik, zo moet ik het zeggen, zou ik inzetten voor de groei van ondernemingen. Misschien nog wel meer ondernemingen dan dat we nu doen. Dus, voor mij zou het niet zo heel erg veel uitmaken.

Ik heb er inmiddels een nachtje over geslapen en ik heb er een paar uurtjes over nagedacht en ik liep net hier achter mij over het strand en toen dacht ik “Voor mij geldt inderdaad, nu ik er zo over nadenk, nog steeds hetzelfde.

Voor mij geldt, dat op het moment dat ik in die situatie zou zitten, zou ik gewoon lekker blijven doen wat ik nu doe.

 

 

 

Weet je, ik kan op dinsdagochtend kan ik besluiten om naar het strand te gaan op donderdagmiddag kan ik besluiten om naar het strand te gaan, als het op woensdag mooi weer is dan ga ik lekker zeilen bij wijze van spreken. Dan kan ik gewoon zeven dagen per week kan ik blijven doen wat ik leuk vind om te doen; Ondernemers helpen naar die volgende stap in hun organisatie. In heel veel gevallen betekent dat logischerwijs, dat ze groeien, zowel bestendige groei zowel in hun omzet als wel in een winstbijdrage.

Nou ja en ik liep daar net over te peinzen en toen dacht ik hoe zou dat eigenlijk zijn voor de mensen die mijn video’s bekijken. Weet je, misschien ben je ondernemer of directeur of sales manager in een organisatie. Wat zou jij nou doen op het moment dat je echt voldoende geld hebt en dat ‘werken’ niet meer nodig is? Gisteren zei er zelfs iemand

“Nou, ik zou absoluut niet meer doen wat ik nu doe.” “Ohhhh,” dacht ik toen “Maar dat is wat. Dan rijd je iedere dag naar kantoor omdat je moet werken.

Nee, dan ben ik blij ben ik blij dat ik de dingen doen zoals ik nu doe. Dat ik er inderdaad daar niet afhankelijk van ben, maar dat ik gewoon 360 dagen per jaar doe wat ik het aller leukste vind om te doen. 360? Ja, want over die vijf werkdagen, daar maak ik nog even een blog, want blijkbaar zijn er wel 5 dagen per jaar waar ik echt aan het werk ben. Dat vind ik niet leuk, en vertel ik je de volgende vlog.

Efin ik liep op het strand en ik dacht bij mezelf “Weet je wat, ik maak daar even een videootje van.”
Dus bij deze.
Hey bedankt voor het kijken en tot de volgende keer!

-->